Fakültemiz Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, Yapı Malzemeleri Dersi kapsamında Pasifik İnşaat-Çiftay Ortaklığı tarafından yapım işi gerçekleştirilen, Ankara’nın önemli prestij projeleri arasında yer alan ve karma konsepte sahip olan MERKEZ ANKARA PROJESİ’nin şantiye çalışmalarını izlemek ve inşaat işlerinde kullanılan yapı elemanları ve malzemelerini yerinde görebilmek için Dr. Öğretim Üyesi Sinan Jasim Hadi Al-Doori ve Salih Demirkaya eşliğinde teknik gezide bulundu.

Teknik inceleme ve uygulama eğitimi kapsamında şantiye teknik ve idari görevlilerinden projeye ilişkin genel bilgi almanın yanı sıra, yapılan imalatlara ilişkin olarak teknik bilgi kapsamında inşaatın temel kazısından itibaren bütün kaba yapı aşamaları hakkında detaylı bilgi edinildi. Özellikle yapım işinde kullanılan yapı elemanları ve malzemelerinin kullanım amacı ve yapım teknikleri ile imalat biçimleri yönünden dikkat edilmesi gereken hususlar uygulama dersi kapsamında şantiye yetkilileri tarafından öğrencilerimize aktarıldı.